Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Πτολεμαΐδα Η πόλη γιορτάΖΕΙ με ποίηση


1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ:
Η πόλη γιορτάΖΕΙ
Πτολεμαΐδα, 30/3/2017
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
«Πτολεμαΐδα η πόλη  γιορτάΖΕΙ με ποίηση»
«Οι Ελεγείες της Ανατολής» είναι η ποιητική συλλογή του  κ. Χρήστου Τουμανίδη από τις εκδόσεις Κουκκίδα, που θα παρουσιάσουν φίλοι και θαυμαστές της ποίησής του  στο πλαίσιο του  1ου Φεστιβάλ «Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙι» στον χώρο του Παλαιοντολογικού Μουσείου, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017  και ώρα: 18οο.
Ο ποιητής, «με τη γλώσσα της βαθύτερης σιωπής», μιλά για την προσφυγιά ανά τους αιώνες. «Παντού κλειστοί γι’ αυτούς οι δρόμοι», «κάθε παιδί και μια βομβαρδισμένη πολιτεία» και «ο πόλεμος κι η προσφυγιά»….. «Ο πόνος πατρίδα και λόγια δεν έχει…»
Τον ποιητή προλογίζει ο εκπαιδευτικός και ποιητής κ. Γιώργος Δελιόπουλος, η στενή του φίλη  κ. Βάσω Σολαχίδου,  ενώ για το πόνημά του θα μιλήσει και ο ίδιος ο ποιητής.
Ποιήματα από τις «Ελεγείες της Ανατολής» θα απαγγείλουν μέλη της θεατρικής ομάδας «Βόρειο Πεδίο» ενώ την ευθύνη για το συντονισμό της εκδήλωσης έχει  η δικηγόρος  κ. Λένα Τζιούφα.
Η έκπληξη στην ποιητική αυτή συλλογή είναι ποίηση στην τεχνοτροπία των Χαϊκού. «Στη χώρα μας τα ποιήματα Χαϊκού μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό διδακτικό υλικό, αξιοποιήσιμο είτε στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, είτε στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος, είτε στο πλαίσιο άλλων μαθημάτων με βάση τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών»(πηγή: «people ideas”).

 «Στον Ιορδάνη,
 τα πουλιά δεν κελαηδούν.
Σταυροκοπιούνται…»
Και
«Πάνω στους τοίχους.
Στη Λωρίδα της Γάζας.
Βόμβες σιωπής.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΑΙΘΟΥΣΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΩΡΑ: 18.00
Πληροφορίες:  24630 28740


Από το Γραφείο Τύπου. του Φεστιβάλ

Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου